AvtoNews.BG

Авто Мото новини

Volkswagen показа евтиния кросоувър за 13 000 долара

На автомобилното изложение в китайския град Гуанджоу се състоя официалната премиера на новия бюджетен кросоувър Jetta VS7, създаден от Volkswagen и FAW. Цената му ще бъде едва от 13 000 долара.

Под марката Jetta в Китай ще се продават евтини автомобили съвместно от FAW-Volkswagen. Може би някой ден те ще се появят и в други страни.

Jetta VS7 е компактен кросоувър. Дължината му достига 4624 мм, ширината – 1841 мм, височината – 1633 мм, а междуосието – 2730 мм. Въпреки малките си размери, той има просторен салон и голям багажник. Дизайнът на корпуса е модерен с уникални брони и релси на покрива.

В салона се забелязва аналогово табло с прибори, което е нехарактерно за новите модели на Volkswagen. Очевидно цифровото табло не се използва, за да не се увеличи цената на машината.

Под капака се намира 1,4-литров турбо двигател с мощност от 150 к.с. който работи заедно с 6-степенна автоматична трансмисия. Задвижването е предно. Не се предлага задвижване на всички колела. Други агрегати за този модел засега не се предвиждат.

Продажбите на Jetta VS7 ще започнат преди края на годината. В базово оборудване той ще струва от 13 000 долара. Допълнително ще трябва да се плаща за LED фарове и панорамен люк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *