AvtoNews.BG

Авто Мото новини

Ford представя обновения суперавтомобил GT с 669 к.с.

Ford представи обновения суперавтомобил GT. Моделът получава усъвършенстван, по-мощен двигател, титанова изпускателна система, както и два нови дизайнерски пакета.

Мощността на 3,5-литровия V6 битурбо двигател благодарение на допълнителни настройки на електронния блок за управление е увеличена от 656 на 669 к.с., пише ams.bg. Освен това агрегатът използва модернизирани бутала и индукционни бобини, както и увеличени интеркулъри и изпускателна система от титан на словенската компания Akrapovic, която е с 4 кг по-лека от стандартната.

След актуализацията формата на въздухозаборниците на суперавтомобила е променена, а характеристиките на амортисьорите на окачването в пистов режим Track са подобрени.

Ford GT ще се предлага с пакет Liquid Carbon, който включва комплект за каросерията и окачването от неоцветени въглеродни влакна и карбонови джанти. В допълнение, суперавтомобилът актуализира Gulf Racing, като дава препратка към известния състезателен автомобил GT40, който спечели на Льо Ман през 1968 и 1969 г.

През 2018 г. Ford реши да удължи времето за производство на суперавтомобила GT поради голямото търсене на модела. Жизненият цикъл ще продължи до 2022 г., а производственият капацитет на купето ще бъде увеличено от планираните по-рано 1000 до 1350 екземпляра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *