AvtoNews.BG

Авто Мото новини

Шофьор на Hyundai Solaris глобен за скорост от… 313 км/час

Понякога системите за засичане на превишаване на скоростта наистина грешат, като подават нереални резултати, но случилото се на пътна отсечка в Русия действително е нереално.

На шосе в Белгородска област радарите са засекли Hyundai Solaris, който е изминал 4 км само за 45 секунди. Съответно, на водача на автомобила системата автоматично е написана глоба за превишаване на скоростта с 223 км/ч, съобщава интернет-изданието RD-Forum. При ограничение от 90 км/ч това означава, че корейският седан се е движил с 313 км/ч.

Нещо повече – срещу водача на автомобила е образувано дело за административно нарушение на правилника. На същия портал е качено и още едно постановление, издадено преди първото. В него става дума за нарушение, извършено от собственик на Opel Astra Caravan, който според системата е преминал със скорост 304 км/ч.

И двамата шофьори са се опитали да обжалват издадените им наказателни постановления, но се оказало, че това е невъзможно. От Центъра за видеонаблюдение на местния ГИБДД (аналог на българския КАТ) им било съобщено, че никакви доказателства не се приемат, както и че презумпцията за невинност в случая с превишение на скоростта не важи.

Собствениците на най-бързите Hyundai Solaris и Opel Astra Caravan (поне според камерите) са подали жалба в местната прокуратура, която трябва да започне разследване. Двамата обаче ще трябва да платят глобите си, които никак не малки, за да може да управляват автомобил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *