AvtoNews.BG

Авто Мото новини

„Баварецът“ M5 получи 850 к.с. от Noelle

Премиерата на BMW M5 (F90) се състоя през 2018 г., като седанът получи система за задвижване на четирите колела и V8 двигател с две турбини, развиващ 600 к.с. Оказва се обаче, че потенциалът на автомобила е огромен, като доказателство за това е проектът на тунинг-ателието Noelle, при който спортният автомобил получава допълнителни 250 к.с.

Специалистите са категорични, че високопроизводителното BMW M5 може да разие до 85% от мощността на култовото Buggati Veryon, като това ще струва на собственика му 3699 щатски долара. Така седанът ще разполага със забележителни показатели, но пък ще струва 10 пъти по-малко от хиперколата.

На всичко отгоре, тунинг-ателието предлага и гаранция на автомобила сред неговото модернизиране, като тя засяга не само двигателя му, но и скоростната кутия. В Noelle са убедени, че допълнителните 250 к.с. по никакъв начин не могат да се отразят негативно на работата на трансмисията.

Що се касае до динамичните характеристики след намесата на тунинг-експертите, те наистина са впечатляващия Максималният въртящ момент е увеличен от 750 на 1000 Нм и така това BMW M5 превъзхожда коли като McLaren 720S, който има 710 к.с. и 770 Нм. По време на тестовете един от шефовете на Noelle е успял да ускори от 0 до 100 км/ч за 2,2 секунди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *